20 Gazeteciye Tutuklama İstemi

20 Gazeteciye Tutuklama İstemi
15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan ve aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 20 şüpheli gazeteci tutuklama istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin gazetecilere yönelik soruşturmada gözaltına alınan 21 şüpheli bugün sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.
Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcıları tarafından sorgulanan 21 şüphelinin sorgusu saat 17.00 sıralarında sona erdi. Yaklaşık 1 saat ifadeleri değerlendiren savcılık, gazeteci Bülent Mumay’ı adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılması talebiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk etti.

Savcılık, Nazlı Ilıcak, Seyit Kılıç, Yakup Sağlam, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Mehmet Gündem, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Haşim Söylemez, Ali Akkuş, Yakup Çetin, Arda Akın ve Ufuk Şanlı’yı “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamak ile birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek”, “Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

“Fuat Avni’yi tanıyor musunuz?”
Gazetecilere, sosyal medyadaki bazı paylaşımları, yaptıkları bazı haberler ve bazı köşe yazılarına ilişkin sorular sorulduğu, bazı gazetecilere ise “Fuat Avni” isimli Twitter kullanıcısını tanıyıp tanımadıklarının sorulduğu öğrenildi.

“Cemaatle herhangi bir bağım yok”
Şüphelilerden gazeteci Bülent Mumay, savcılıkta verdiği ifadesinde, Birgün gazetesinde köşe yazarlığı yaptığını ifade ederek, “Fethullah Gülen cemaati hakkında bilgim vardır. Söz konusu cemaat ile herhangi bir bağım yoktur. Bu terörist gruba bağlı herhangi bir yayın organında görev almadım” dedi.

“Umut Nöbeti’ne katılmam basın özgürlüğü içindir”
Hakkındaki suçlamaları reddeden Mumay, “Söz konusu cemaat o tarihte çalışmış olduğum gazetemizde daha basılmamış bir kitabın (Ahmet Şık’ın İmamın Ordusu kitabı) araması yapılmıştır. Orada polislere karşı direnç gösteren kişi bendim. Dosya içerisinde bulunan yazılarım, sosyal paylaşımlarım, Fethullah Gülen cemaatini destekleyici mahiyette değildir. Umut nöbeti adı altında Silivri Cezaevi önünde başlatılan nöbete katılmam tamamen basın özgürlüğüne ve gazetecilik mesleğine destek olmak amacıyla yapılmış bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Nazlı Ilıcak’a FETÖ bağlantısı sorusu
Hakkındaki suçlamaları reddeden gazeteci Nazlı Ilıcak’a, FETÖ Silahlı Terör Örgütü ile bağlantısının olup olmadığı, herhangi bir yerden talimat alıp almadığının sorulduğu öğrenildi. Nazlı Ilıcak’ın kızı Aslı Ilıcak da annesine destek olmak için sorgu esnasında adliyede bekledi.

Ercan Gün emniyete götürüldü
Öte yandan gazeteci Ercan Gün, ifade vermek üzere avukatlarıyla birlikte geldiği adliyede gözaltına alınarak, emniyete götürüldü. Gün’ün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılık sorgusunun alınması için adliyeye getirileceği öğrenildi. Tutuklama talebiyle sevk edilen şüpheliler, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.