Ak Parti Milletvekili Hacı Özkan, Tantuni Tezgahının Başına Geçti
Babasının vefatından sonra maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta tantunicinin yanında çırak olarak çalışmaya başlayıp, Mersin'de açtığı 5 şubede yaklaşık 110 kişiye istihdam sağlar hale gelen Hacı Özkan, AK Parti Mersin Milletvekili olarak da iki dönemdir kentini TBMM'de temsil ediyor.
ÖZKAN, 1978'DE SEYYAR BİR TANTUNİCİDE ÇIRAK OLARAK İŞE BAŞLADI
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, 7 yaşında babası İsmail Özkan'ı kaybeden Hacı Özkan, 1976 yılında annesi Sultan Özkan ile Mersin'e geldi.
Eğitim ve öğretimine burada devam ederken, rahatsızlık geçiren işitme engelli annesine bakabilmek için 1978 yılında seyyar bir tantunicinin yanında çırak olarak işe başlayan Özkan, 1980 darbesinin ardından seyyar satıcıların kaldırılmasıyla İstiklal Caddesi'nde bulunan 20 metrekarelik bir dükkana tezgah koyarak tantuni yapmaya başladı.
5 ŞUBEDE 110 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADI
Özkan, 1983 yılında vatani görevini yapıp geldikten 2 yıl sonra çalışmaya başladığı tantunicinin yanından 1992 yılında ayrılarak ilk iş yerini kurdu. İşlerin iyi gitmesiyle 1993 yılında ikinci, 1995 yılında üçüncü şubesini açan Özkan, kentin değişik semtlerinde açtığı 5 şubede yaklaşık 110 kişiye istihdam sağlar hale geldi.
Kuruluşundan itibaren AK Parti'de siyaset yapmaya başlayan Özkan, 26. ve 27. dönemlerde partisinden Mersin Milletvekili seçildi.
Özkan aynı zamanda Türkiye-Kongo Demokratik Cumhuriyeti Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı yapıyor ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliklerinde yer alıyor.
"ÇALIŞMAK ZORUNDAYDIM"
Hacı Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin'de ilk olarak merkez Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesi'nde, sıvasız, üstü naylonlu ve 18 metrekarelik bir evde yaşamaya başladıklarını anlattı.
Maddi sıkıntı içinde oldukları için hem okuyup hem de para kazanmaya çalıştığını belirten Özkan, ayakkabı boyacılığı yapıp, Adana'daki tarlalarda pamuk topladığını, sonrasında ise bir seyyar tantunicinin yanında çırak olarak işe başladığını söyledi.
"EVİN GEÇİMİ BENİM OMUZUMDAYDI"
"Şu anda Adliye Sarayı, o dönemlerde ise Çukurova İplik Fabrikası olan bölgenin çevresinde seyyar tantuniciler vardı. İlk orada çırak olarak çalışmaya başladım." diyen Özkan, şöyle devam etti:
"12 Eylül'de seyyar arabalar kaldırıldıktan sonra balık satışı yapan bir iş yerinde çalışmaya başladım. Gece saat 01.00'e kadar çalışıyordum. O saatten sonra şimdiki gibi minibüs ya da otobüs yoktu. Balık pazarından Çilek Mahallesi'ne kadar yürüyerek gidiyordum. Bu her gece aynı şekilde devam etti. Tabi çalışmak zorundaydım. Evin geçimi benim omuzumdaydı. Geçen yıl vefat eden rahmetli annemin kimseye muhtaç kalmaması gerekiyordu."
Özkan, askere gidip geldikten sonra tekrar çalışmaya başladığı tantunici dükkanından ayrılıp ilk iş yerini açtığını, geçen zaman içerisinde işlerin iyi gitmesiyle 5 şubede 110 elemanıyla vatandaşlara gıda sektöründe hizmet verdiklerini ifade etti.
AK Parti kurulduktan sonra siyasi hayata atıldığını aktaran Özkan, 2009 yılından partisinden Akdeniz Belediye Başkan adayı olduğunu ancak seçilemediğini, 1 Kasım seçimlerinde ise milletvekili seçildiğini söyledi.
"KENTİME VE ÜLKEME FAYDALI OLMAK İÇİN YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUM"
TBMM'deki ilk döneminin ardından 24 Haziran seçimlerinde de kentini yeniden temsil etme hakkı kazandığını vurgulayan Özkan, şöyle konuştu:
"AK Parti'den belediye başkanı adayı olmak gerçekten çok onurlu ve gurur verici bir görevdi. Cumhurbaşkanımız, bir esnafın, sanatkarın ve çiftçinin, belediye başkanı veya milletvekili olabileceğini, beni aday yaparak bütün Türkiye'ye göstermişti. Nasip olmadı kazanamadık. Ama bu bağlamda partimi asla bırakmadım. Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çalışmalarımıza devam ettik ve 26 ile 27. dönemlerde milletvekili seçilmek nasip oldu. Hem kentime hem ülkeme faydalı olmak için çalışmalarımı yoğun şekilde sürdürüyorum."
"MERSİN'DEN KOPMADIM"
Özkan, milletvekili seçildikten sonra kentinden kopmadığını, bir ayağı Mersin'deyse bir ayağının da Ankara'da olduğun vurgulayarak, "Her salı sabahı saat 05.00'te kalkıp Ankara'daki grup toplantılarına yetişiyorum, perşembe akşamları ise genel kurul toplantısından çıkarak Mersin'e dönüyorum. Hep sahada vatandaşlarla, esnafla birlikteyim." dedi.
Mersin'de olduğu sürelerde sürekli mahalle ve köylerde vatandaşlarla görüşüp sorunlarını dinlediğini aktaran Özkan, yıllardır sivil toplum örgütlerinde görev alan bir siyasetçi olarak, sivil toplum örgütleriyle her zaman el ele omuz omuza çalışmalara devam ettiklerini bildirdi.
Özkan, Türkiye'nin daha iyi noktalara ilerlemesi için durmadan çalıştıklarını vurgulayarak, herhangi bir siyasi parti ayrımı yapmaksızın vatandaşlara hizmet etme yolunda çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.