Alman Medya: Türkiye Batı'dan 1 Saat Daha Uzaklaştı

Alman Medya: Türkiye Batı'dan 1 Saat Daha Uzaklaştı
Türkiye'de 30 Ekim'de saatlerin 1 saat geri alınmamasına son verilmesi, Alman medyada "Türkiye, Batı'dan 1 saat daha uzaklaştı" yorumlarına neden oldu.
Türkiye'de 30 Ekim'de saatlerin 1 saat geri alınmamasına son verilmesi, Alman medyada "Türkiye, Batı'dan 1 saat daha uzaklaştı" yorumlarına neden oldu.

DWelle Türkçe, Türkiye'nin karanını duyurduğu geniş haberinde " Her yıl, Mart'ta bir saat ileri alınan saatlerin, Ekim'de bir saat geri alınmasına son verilmesiyle, Türkiye artık zamanı GMT+3 diliminde sabitlemiş oldu. Bu, Türkiye'nin Ortadoğu ve bazı Afrika ülkeleriyle saat farkının kalkması, Avrupa ülkeleriyle saat farkının 1 saatten 2 saate, İngiltere ile de 2 saatten, 3 saate çıkması demek" ifadelerini kullanıyor.

Türkiye gibi GMT +3'ü sabit zaman dilimi olarak kullanan diğer ülkelerin "Irak, Etiyopya, Tanzanya, Madagaskar, Kuveyt, Batı Rusya, Yemen, Somali, Sudan, Cibuti, Beyaz Rusya, Suudi Arabistan, Kenya, Uganda ve Katar" olarak sıralandığı haberde 30 Ekim'den itibaren dünyanın önde gelen finans merkezleriyle, İstanbul arasındaki saat farkı büyüyeceğine" dikkat çekilirken şöyle deniliyor:

"Borsa İstanbul (BİST), kapanış saati itibariyle, artık Wall Street'i, ABD piyasalarını yakalayamayacak. Londra, Paris, Frankfurt gibi Avrupa borsaları ve finans piyasaları ile ortak işlem süreleri, 2-3 saat azalacak. Londra'da borsa, bankalar, işyerleri 09.30'da mesaiye başladığında, Türkiye'de öğle tatili olacak."

İstanbul'un Finans Merkezi olması isteniyorsa, belli başlı uluslararası finans merkezlerinin işlem saatleri ile senkronize olunması gerektiği, bankacılıkta swap sözleşmelerinin, Borsa'da ise seans saatlerinin sıkıntıya gireceği değerlendirmelerine yer verildiği haberde İhracatçılar ve işletme sahiplerinin ise milyarlarca dolarlık kayıp yaşanacağını öne sürdüklerine de dikkat çekiliyor.

-İHRACATTA "13 MİLYAR DOLARLIK KAYIP"-

Türkiye'nin en büyük ekonomik ortağı olan AB ile farkın, 2-3 saate çıkmasının ciddi sıkıntılar yaratacağını dile getirilirken ihracattaki kaybın 13 milyar doları bulacağının öne sürüldüğüne işaret ediliyor.

DWelle, uygulamayla, çalışma, eğitim saatleri radikal biçimde değişeceğini, öğrenciler ve çalışanların, sabah okula ya da işe gitmek için gün doğmadan, karanlıkta yola çıkmak zorunda kalacağını, yurt dışı bağlantılı şirketlerin, personeline fazla mesai yaptırmak, mesai ücreti ödemek zorunda kalacağını anlatıyor. (CN/GO)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.