Atık malzemeler kadınların elinde sanat eserine dönüşüyor

Atık malzemeler kadınların elinde sanat eserine dönüşüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik geri dönüşüm atölyesinde eğitimler sürüyor. Kadınlar kursta hem sosyalleşme hem de yeni meslek edinme fırsatı buluyor. Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal belediyecilik çerçevesinde toplumun tüm kesimlerine yönelik faaliyetlerini durmaksızın sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik kursları da devam ediyor. Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi’nde kadınlara...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik geri dönüşüm atölyesinde eğitimler sürüyor. Kadınlar kursta hem sosyalleşme hem de yeni meslek edinme fırsatı buluyor.


Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal belediyecilik çerçevesinde toplumun tüm kesimlerine yönelik faaliyetlerini durmaksızın sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik kursları da devam ediyor.


Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi’nde kadınlara yönelik düzenlenen kurslardan bir tanesi de geri dönüşüm. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca düzenlenen kursta alanında uzman eğitmenler tarafından katılımcılara, geri dönüşümden kullanılabilir araç gereç yapımı eğitimi veriliyor.


Kursta bir yandan el becerilerini geliştiren ve sosyalleşen kadınlar bir yandan da yeni meslek ediniyor. Kadınlar, atölyelerde aldığı eğitimler neticesinde oluşturdukları ürünlerin satışını yaparak aile ekonomisine katkı sağlama fırsatı da buluyor. Geri dönüşüm atölyesinde oluşturulan ürünler, 9 - 31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı’nda da katılımcıların beğenisine sunulacak.


Kurs eğitmeni Nuray İrem Yavuz, "Atölyemizde kursiyerlerimiz bir yandan geri dönüşümden yeni ürünler oluştururken bir yandan da depremin getirdiği psikolojik travmaları bir nebze de olsa geride bırakma fırsatı buluyor. Atölyemizde geri dönüşümden faydalanarak supla, sepet, abajur ve kapı süsü gibi çeşitli ürünler oluşturuyoruz. Atık kâğıt ve cam gibi maddeleri atölyemizde daha kullanılabilir hale getiriyoruz. Kadınlar burada hem sosyalleşme hem de el becerilerini geliştirme imkânı buluyor. Ayrıca burada aldıkları eğitimle ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile ekonomisine de katkı sağlıyorlar" diye konuştu.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.