Çocuk Üniversitesinde renkli atölyeler
Akdeniz Üniversitesi Çocuk Üniversitesi birbirinden renkli atölyelere ev sahipliği yapıyor. Sağlıktan doğaya, sanattan mimariye farklı konularda gerçekleştirilen atölyelerle çocuklar eğlenerek öğrenirken ilgi alanlarını da keşfetme imkânı buluyor.
Antalya’da bir ilk olarak kurulan Akdeniz Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nde okuduğunu anlama, problem çözme, sayı hissi, drama eğitimi, bilimsel süreç becerileri gibi çeşitli eğitimler verilirken çocukların merak ettiği konularda diğer fakültelerin desteği ile özel atölyeler düzenleniyor. Sanat, bilim, doğa gibi farklı alanlarda düzenlenen atölyelerle çocukların var olan potansiyelini ortaya çıkarmak amaçlanıyor. Akdeniz Üniversitesi öğretim elemanlarının ve alanında uzman isimlerin verdiği atölyelere çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.
Doğayı tanıdılar
Akdeniz Üniversitesi Çocuk Üniversitesi tarafından son olarak çocuklara Botanik Atölyesi gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Gökhan Deniz tarafından yapılan atölyede çocuklar üniversitenin Botanik Bahçesi’ni gezdi. Atölyede çocuklar pek çok endemik bitkiye ev sahipliği yapan Akdeniz Üniversitesi’ndeki bitkileri tanırken bahar havasının da tadını çıkardı.
İnsan beynini incelediler
Farklı konularda çocukların ilgi alanına yönelik düzenlenen atölyelerden biri de “Beyin Atölyesi” oldu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Apaydın Doğan tarafından gerçekleştirilen “Beyin Atölyesi”nde Prof. Dr. Doğan beyin modeli üzerinden beynin çalışma prensibini anlattı. Heyecanla izledikleri atölyede çocuklar Prof. Dr. Doğan’a beyin hakkında merak ettiklerini sordu.
Tasarıma çocuk bakışı
Farklı disiplinlerde düzenlenen atölyeler kapsamında ayrıca Mimari Tasarım Atölyesi gerçekleştirildi. Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kemal Reha Kavas, Prof. Dr. Hacer Mutlu Danacı, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Bakır ve Arş. Gör. Tevfik Batuhan Barım tarafından Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen atölyede öğrencilere fakülte tanıtılarak mimari tasarım yaptırıldı.
Sanatsal yönlerini keşfediyorlar
Çocuk Üniversitesinde düzenlenen müzik, resim, tasarım gibi sanatsal atölyelerle de çocukların sanata olan yeteneklerini keşfetme imkânı sağlanıyor. Belli aralıklarla düzenlenen atölyelerde Doç. Dr. Sonat Coşkuner tarafından Soundpainting Yöntemi ile Doğaçlama Müzik Atölyesi ile öğrenciler Soundpainting yöntemi ile müzik yaparken, Öğr. Gör. Alev Türkan Özcan tarafından verilen Ritim Atölyesi’nde çocuklar piyano ve diğer enstrümanlar eşliğinde müzik yeteneklerini keşfetti. Dr. Ahsen Gündoğan tarafından verilen Moda Tasarımı Atölyesi’nde de öğrenciler elbise tasarımı yaparak keyifli vakit geçirdi.
Ailelere de eğitim
Çocuk Üniversitesinde çocuklarla yapılan eğitim ve atölyelerin yanında velilere de eğitim veriliyor. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerlerde Klinik Psikolog Kıvılcım Selen Sayar tarafından “Çocukta Pozitif Sınırlar”, Öğr. Gör. Tülin Tümtürk tarafından “Çocukla İletişim”, Klinik Psikolog Dr. Muttalip Alçay tarafından “Çocukta Üst Düzey Becerilerin Desteklenmesinde Ailenin Rolü” ve Dr. Öğr. Gör. Anıl Şahin tarafından da “Beden Beyin İlişkisi” konusunda bilgiler aktarıldı.
“Düşünce dünyaları gelişiyor”
Çocuk Üniversitesi olarak okul çağındaki çocukların akademisyenlerden eğitim almasını, üniversitenin atölyelerini ve laboratuvarlarını eğitsel, bilimsel faaliyetler için kullanabilmelerini amaçladıklarını söyleyen Çocuk Üniversitesi Eğitim Koordinatörü Sevinç Turkut, “Bu kapsamda öğrencilerimizin her cumartesi devam ettikleri ve yürüttüğümüz bir eğitim programı var, ancak çocuğun nitelikli olduğu kadar çeşitli bir çevreye maruz kalması da oldukça önemli. Bu sebeple atölye çalışmalarını önemsiyoruz. Farklı konularda düzenlediğimiz atölyelerle çocuklarımızın düşünce dünyası gelişiyor. Bu anlamda üniversitemiz bünyesindeki öğretim üyelerimize gönüllü katkıları için minnettarız” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.