Dicle Üniversitesi'nde Büyük Vurgun
Dicle Üniversitesi’nde 1983 yılından itibaren görev yapan Prof. Dr. M.S.B., Dicle Üniversitesi’nde Fetullahçı terör örgütü mensupları tarafından yapılan haksızlıkları İHA’ya anlattı. Şahit olduğu olayları anlatan Prof. Dr. M.S.B., yapılan haksızlıklara karşı geldiği için sürekli olarak pasif görevlere atandığını ve yetkisinin alındığını dile getirdi. Dicle Üniversitesi’nde bulunan FETÖ imamlarının son dönemlerde kaçtığını dile getiren profesör, terör örgütü FETÖ mensuplarının üniversite yönetim kadrosuna getirildikten sonra gayri resmi olmasına rağmen örgüt tarafından göreve alınan öğretim üyelerinden himmet ve hizmet adı altında her ay 500 TL para toplandığını söyledi. Profesör M.S.B., “Bunlar göreve geldikten sonra her türlü kadrolaşmaya gittiler. Tıp Fakültesi’ni 8 yıl boyunca Fethullahçı Terör Örgütü üst düzey yöneticilerinin emri ve verdiği isimler doğrultusunda öğretim üyesi alımı yapılmıştır. Bu sürede rektör olan Ayşegül Jale Saraç’ın görevinden alınması gündeme geldikten sonra bunların görev süresi uzatılmamıştır. Bu kanunsuzlukları yapanların ve aldıkları isimlerin sorgulanması gerekir. Kadrolaşmanın başka bir örneği de öğrenci sınav koordinatörleri etik olarak kıdemli öğretim üyelerinden oluşurken, şuanda bu yönetim döneminde alınan öğretim üyeleri tarafından yürütülmekte olup, kendi örgütlerine yönelik öğrencilere ayrıcalık tanıyarak, öğrencilere notu baskı olarak kullanıyorlar” dedi.
“Kendi yandaşı olmayan hiçbir öğretim üyesine uzmanlık ya da doktora öğrencisi verilmedi”
Savcıları göreve davet eden profesör, Fethullahçı Terör Örgütü yöneticilerinin kendi yandaşı olmayan hiçbir öğretim üyesine uzmanlık ya da doktora öğrencisi verilmediğini ve bu uygulama ile yandaşlarına üniversite bütçesinden menfaat temin edildiğini dile getirdi. Profesör, “Dicle Üniversitesi yönetimini oluşturan Fethullahçı Terör Örgütü yöneticileri kendi terör örgütü yandaşı olmayan hiçbir öğretim üyesine uzmanlık ve doktora öğrencisi vermemiştir. Bana 8 yıl boyunca 1 tek doktora ve uzmanlık öğrencisi verilmedi. Bunun yanı sıra tez danışmanı olduğum uzmanlık öğrencisi sınavına sokulmadım. Bu suç olmasına rağmen yönetim beni bu sınava sokmadı” diye konuştu.
“Burs adı altında tüm öğretim üyelerinden aylık 20 TL kesinti yapılıyor”
Fethullahçı Terör Örgütü yöneticilerinin Dicle Üniversitesi’nde kendilerinden olmayanlara büyük zulümler yaptığını ifade eden profesör, bu örgütün öğretim üyelerinden öğrencilere dağıtılmak üzere burs adı altında para topladığını söyledi. Profesör, “Bu örgüt DÜ’de göreve geldiği süreden beri tüm öğretim üyelerinden resmi olarak ayda 20 TL öğrencilere burs verilmesi için para toplamaktadır. Bu kesinti hala yapılmaktadır. Yapılan bu kesintiler araştırıldığında nereye gittiği anlaşılacaktır” şeklinde konuştu.
Himmet ve hizmet adı altında örgüte finans desteği
Profesör Dr. M.S.B, üniversite yönetim kadrosunun himmet ve hizmet adı altında örgüte finans sağladığını da söyledi. DÜ’nün terör örgütü yöneticileri tarafından istenilen şekilde idare edildiğini belirten profesör, bu örgütün gayri resmi olarak 600 öğretim üyesi aldığını ve bunlardan 400’ünün görevini sürdürdüğünü açıkladı. Ayrılan 200 öğretim üyesinin büyük çoğunluğu ise Dicle Üniversitesi’nde doçent yapılarak diğer üniversiteler dağıtıldığını söyledi. Profesör, “Gayri resmi olarak bu örgüt tarafından alınan öğretim üyelerinden himmet ve hizmet adı altında aylık 500 TL alınmaktadır. Bu yönetim döneminde alınan 600 öğretim üyesinden şuanda 400’ü görevini yürütmektedir. 400 kişiden alınan himmet ve hizmet parası aylık 200 bin lira, yıllık 2 milyon 400 bin lira ve 8 yıla vurulduğunda sadece kendi yandaşları öğretim üyelerinden örgüte sağlanan destek 19 milyon 200 bin liraya tekabül etmektedir” ifadelerini kullandı.
“Profesör 3 bin, yardımcı doçent 11 bin lira döner sermayeden pay alıyor”
Dicle Üniverisetisi Tıp Fakültesi’nde yapılan haksızlıkların sayılarak bitirilemeyeceğini dile getiren profesör, döner sermayede de örgüt yandaşlarına büyük kıyaklar yapıldığını söyledi. Profesör, “Tıp Fakültesi’ndeki öğretim üyelerinin aldığı döner sermaye ve performans ücretlerinin mutlak suretle incelenmesini talep ediyorum. Çünkü bu kalemlerde çok büyük usulsüzlük olduğu alenen ortadadır. Bu usulsüzlüklere örnek verecek olursak, 1 profesör 3 bin TL döner sermayeden pay alırken alırken, örgüt yandaşı olan yardımcı doçentler 11 bin lira almaktadır. Tüm öğretim üyelerinin döner sermaye ve performanslarının incelenmesi durumunda nasıl bir usulsüzlük yapıldığı ortaya çıkacaktır” dedi.
Vekaleten atanan rektör belge kayıplarını önlemek için girişleri yasakladı
Darbe girişimi kapsamında gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç’ın yerine vekaleten atanan Prof. Dr. Gülfettin Çelik, üniversiteden resmi belgelerin kaybolmaması için akademik ve idari personelin girişlerini geçici olarak yasakladı. Vekaleten rektörlük görevine atanan Çelik, üniversitenin resmi internet sitesinden bu duyuruyu bütün idari ve akademik personele duyurdu. Duyuruda, “23 Temmuz 2016 tarihinden itibaren başlamak sureti ile 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü mesai saati başlangıcına kadar üniversitemiz akademik ve idari personelinin rektörlüğün izni olmaksızın idari ve akademik birimlere girişi yasaklanmıştır” denildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.