Dili boğazına kaçan Alzheimer hastası hemşirelerin hızlı müdahalesiyle kurtarıldı

Dili boğazına kaçan Alzheimer hastası hemşirelerin hızlı müdahalesiyle kurtarıldı
Düzce’de bakım merkezinde sabah egzersiz yaparken dili boğazına kaçan ve bilinç kaybı yaşayan 87 yaşındaki Alzheimer hastası, hemşirelerin müdahalesi ile kurtarıldı. Düzce Belediyesi Ertan Uçar Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi’nde 87 yaşındaki bir hasta, sabah egzersizi sırasında rahatsızlandı. Dili boğazına kaçan hastaya merkezdeki hemşireler hemen müdahale ederken, durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne de bildirildi. Hemşirelerin yaptığı...

Düzce’de bakım merkezinde sabah egzersiz yaparken dili boğazına kaçan ve bilinç kaybı yaşayan 87 yaşındaki Alzheimer hastası, hemşirelerin müdahalesi ile kurtarıldı.


Düzce Belediyesi Ertan Uçar Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi’nde 87 yaşındaki bir hasta, sabah egzersizi sırasında rahatsızlandı. Dili boğazına kaçan hastaya merkezdeki hemşireler hemen müdahale ederken, durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne de bildirildi. Hemşirelerin yaptığı müdahale ile hastanın bilinci kısa sürede yerine geldi. Sağlık ekiplerinin kontrolleri sonrası hasta ambulansla hastaneye sevk edildi. Hastaya yakınları gelene kadar ise hastanede hemşireler refakat etti. Hastanede müşahede altında tutulan hasta, sağlık durumu normale dönerek kısa sürede taburcu edildi.



“Profesyonelce ve soğukkanlılıkla müdahale edildi”


Düzce Belediyesi Ertan Uçar Alzheimer Hastaları Gündüz Bakım Merkezi Sorumlusu Özge Mert, merkezdeki yaşlıların Alzheimer dışında birçok kronik ve fizyolojik rahatsızlıkları olduğunu belirterek, “Bugün de böyle bir olay yaşadık. Yaşlımızın dili geriye kaçtı ve ani bilinç kaybı yaşadı. Sağlık çalışanlarımız profesyonelce ve soğukkanlılıkla müdahale ettiler. Bilinci yerine geldi ve 112’yi arayarak hastaneye sevkini gerçekleştirdik. Hemşirelerimiz, aile yakınları gelene kadar hastanede refakat etti. Hastamız sağlığına kavuştu ve şu an gayet iyi. Etkinliklere katılıp bizi neşelendirmeye devam ediyor” dedi.


Merkezde 15 birinci evre, 10 ikinci evre Alzheimer hastası bulunduğunu kaydeden Mert, “Gerontolog, sosyal hizmet uzmanı, ergoterapist, hemşire ve yaşlı bakım personelinden oluşan uzman ekibimiz hassasiyetle çalışıyor. Hastaların ilgi ve ihtiyaçlarına göre etkinlik planları hazırlayarak, bu etkinliklerde onlara yardımcı oluyorlar” ifadelerini kullandı.


Merkezdeki sağlık personelinin önemine dikkat çeken Mert, “Bu tür hizmetleri veren kurumlarda sağlık personelinin bulunmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk” dedi.



Dili boğazına kaçan Alzheimer hastası hemşirelerin hızlı müdahalesiyle kurtarıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.