Eksik ve yapılabilirlikten uzak projeler elenir
Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen “4000 Kodlu TÜBİTAK Çağrıları” başlıklı seminer gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Konferans Salonu’nda ki programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, milli gelirden projelere aktarılan kaynakların sınırlı olması nedeniyle projelerin sık dokunup elenerek kabul oranlarının düşük kaldığına işaret etti. Proje yapılmadan bilimsel çalışmaların ilerlemesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Öztürk, bilgilerini ve tecrübelerini aktaracak olan Yusuf Akemoğlu’na teşekkür etti.
Doç. Dr. Yusuf Akemoğlu, seminerde; Bilim ve Toplum Başkanlığı’nın bilim ve toplum destek programları, 4000 kodlu çağrılar, çağrı alanları, başvuru şartları, desteklenecek etkinlik türleri, bilim fuarları ve bilim şenlikleri gibi konularda önemli bilgiler verdi.
Gerekli tüm belgeleri eksiksiz olan projelerin değerlendirme sürecine alındığını belirten Akemoğlu, eksik ve yapılabilirlikten uzak olanların ya da kuruma malzeme alınması için yazılan projelerin elendiğini sözlerine ekledi. Yürütücü kurumlar tarafından karşılanabilecek mal ve hizmet alımları, güvenlik, temizlik, yazılım, ısıtma ve aydınlatma gibi konuların destek dahilinde alınmayacağını dile getiren Akemoğlu, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.
Program, Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin tarafından Doç. Dr. Yusuf Akemoğlu’na teşekkür belgesi takdim edilmesiyle son buldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.