Geleceğin Eğitim Teknolojileri Londra’da Dünyaya Tanıtıldı
BAU bilimsel altyapısıyla Bahçeşehir Koleji tarafından üretilen teknolojik ürünler, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı BETT Show'da dünyaya tanıtıldı.
Londra'da 22-25 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen BETT fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarda 146 ülkeden yaklaşık bin şirket bir araya geldi. Bahçeşehir Kolejleri Teknoloji Birimi tarafından üretilen hidrolik kol, geri dönüşüm filamenti, solar panel ve çok sayıda farklı teknolojik ürün fuarın en çok ilgi çeken ürünleri arasında yer aldı. "Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Küresel Eğitim" oturumunda Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz önemli açıklamalarda bulundu.
Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel yaptığı açıklamada, "BETT Fuarı özellikle eğitim teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarı. Hemen sağ tarafımızda Google, sol tarafımızda Microsoft, arka tarafta Apple ve bunlara alt yazılım desteği veren binlerce yazılım firması burada. Önümüzdeki 200 sene içerisinde eğitim sektöründe teknolojik alanda ne gibi gelişmelerin olacağını merak eden bir insan buraya gelerek ne olup, ne biteceğini çok güzel bir şekilde görür" dedi.
Öğrenciye hedefine yönelik mentörlük
Bahçeşehir Üniversitesi'nin fuardaki faaliyetlerine yönelik bilgi veren Yücel, " Üniversitemizin önderliğinde kolej olarak son iki yıldır bu fuara katılıyoruz. Daha önceleri gelişmeleri takip ediyorduk, ülkemize getirmeye çalışıyorduk. Artık kendi AR-GE departmanımızla, Teknopark'taki kendi öğretmenlerimiz ile geliştirdiğimiz Yapay Zeka Temelli Öğrenme Platformu'nu tanıtmaya başladık. İnşallah fuar sonuna kadar da ihraç etme imkanımız olacak. Şöyle ki öğrenci, matematik sınavına giriyor ve diyelim ki matematikten kötü yapıyor. "Git matematiğe çalış, senin matematiğin zayıf" derdik eskiden. Ama artık öyle demiyoruz. Alt tarafta çalışan yapay zeka ve algoritma öğrenciye diyor ki, "matematiğin zayıf ama aslında senin matematiğin kümelerde, üslü sayılarda zayıf. Sen birazcık daha onlara çalış, odaklan" diyor ve öğrenciye programa girer girmez hedefine yönelik mentörlük yapıyor" ifadelerini kullandı.
"Bizim için gurur verici bir olay"
Özellikle Orta Doğu ve Uzak Doğudan ciddi bir ilgi olduğunu kaydeden Yücel, "Türkiye'de sadece sınav sistemi var zannediliyor. Uzak Doğu'da belki de bizde olduğundan daha katı sınav sistemi var. Eğitim sistemimizi tanıttığımızda çok beğendiler ve kendi eğitim sistemlerine nasıl entegre edeceklerini sordular. Nitekim Türkiye'de eğitim alanında da güzel şeyler yapılıyor. Şunu unutmamak lazım; eğitim bir sektördür, endüstridir. Bu fuarla da aslında bunu görmüş olduk" diye konuştu
"Türkiye'de sistem eğitimi uygulanmaya başladı"
Türkiye'de son yıllarda sistem eğitiminin konuşulduğuna da değinen Yücel, "Kurumlarımızda sistem eğitimini uyguluyoruz. Yakın zamanda lise öğrencilerimiz sistem müfredatı üzerinden bir uydu kurdular. Bu uydu güneş paneliyle çalışıyor. Yüksekliği, basıncı ve meteorolojik olaylarla ilgili bilgiler veriyor. Sistem eğitimiyle öğrencilerimizi bu tip çalışmalar ortaya koymalarını sağlıyoruz. Çocuklar bunu üretirken matematiği, fiziği, kimyayı hatta edebiyatı bile kullandı ve işin sonunda bu ürün ortaya çıktı" şeklinde konuştu.
"Geliştirdiğimiz yenilikçi eğitim modellerimizi ve ürünlerimizi tanıtıyoruz"
Eğitimin yapılacak olan yatırımlara dikkat çeken Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise "Bu fuar eğitim teknolojileri alanında dünyadaki önemli firmaların, şirketlerin, start-up'ların ve eğitim kurumlarının olduğu bir fuar. Türkiye'den katılan tek eğitim kurumuyuz. Üniversite olarak ülkemizi temsil ediyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz bu fuarda hem ülkemizin eğitim ve yükseköğretimde geldiği yeri gösteriyoruz hem de geliştirdiğimiz yenilikçi eğitim modellerimizi hizmetlerimizi ve ürünlerimizi tanıtıyoruz" dedi.
"Ürünlerin hepsi teknoloji tabanlı, eğitime hizmet eden ürünler"
Ürünlerinin üniversite tarafından patentlerinin alındığını da hatırlatan Prof. Dr. Karadeniz, "Ürünlerimiz öğrencilerimizin öğretmenleriyle beraber geliştirdiği yenilikçi ürünlerdir. Bu ürünlerin hepsi teknoloji tabanlı, eğitime hizmet eden, eğitimde yeni teknolojilerin kullanılmasını sağlayan ürünlerdir. Bu, aynı zamanda genç girişimciliğe olan desteğimizin de bir sonucudur. Bunları geliştiren öğrencilerimizi dünyanın farklı noktalarına götürüyoruz. Aynı zamanda dünyaya da bu ürünlerini tanıtmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"Hedefimiz çalışmalarımızı dünyaya açmak"
Öğrencilerinin kendi şirketlerini kurduklarını dile getiren Karadeniz, " Öğrencilerimizle beraber dünyaya bu ürünleri tanıtarak aslında kendi şirketlerini de dünyaya açmalarını sağlıyoruz. Bunun dışında geliştirdiğimiz birçok ürünün yanı sıra aynı zamanda bir online eğitim platformunu da tanıtıyoruz. Bu online eğitim platformuyla online derslerin kurumlar arasında rahatlıkla alınabilmesini sağlayacağız. Böylece farklı kurumların bir arada nasıl çalışabileceğini göstereceğiz. Burada tüm eğitim camiamızdaki paydaşlarla beraber geliştirdiğimiz yenilikçi ürünleri dünyaya açmayı hedefliyoruz. Ülkemizi temsil etmekten dolayı da mutluluk ve gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.