Kadın çalışanlara sağlık taraması

Kadın çalışanlara sağlık taraması
DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından fabrikalarda kadın çalışanlara kanserin risk faktörleri anlatıldı sağlık taraması yapıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) birimi Çilimli OSB’de faaliyet gösteren bir fabrikada kadın çalışanlara eğitim programı ve sağlık taraması yaptı. KETEM birim sorumlusu Dr. Rabia Nurulzade tarafından ‘kanserde erken teşhisin önemi,...

DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından fabrikalarda kadın çalışanlara kanserin risk faktörleri anlatıldı sağlık taraması yapıldı.


Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) birimi Çilimli OSB’de faaliyet gösteren bir fabrikada kadın çalışanlara eğitim programı ve sağlık taraması yaptı.


KETEM birim sorumlusu Dr. Rabia Nurulzade tarafından ‘kanserde erken teşhisin önemi, kanser türlerinin risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri, kanserden korunma yolları ve sağlıklı yaşam konularında kadın çalışanlara bilgilendirmelerde bulunuldu.


Eğitim sonrası gezici kanser tarama aracımızda, test yaptırmak isteyen kadın çalışanlara sağlık taraması yapıldı.


Kanser taramalarının Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim, Toplum Sağlığı, Sağlıklı Hayat ve Aile Sağlığı Merkezlerinde yapıldığı bildirildi.


Meme kanseri tarama programında 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir mamografi çekimi, serviks kanseri tarama programında 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir smear ve HPV DNA testi, Kolorektal kanseri tarama programı 50-70 yaş arasındaki erkek ve kadınlara iki yılda bir gaitada gizli kan testi ücretsiz olarak yapılmaktadır.



Kadın çalışanlara sağlık taraması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.