Kastamonu Üniversitesi’nin eş güdümünde İstanbul’da dil sempozyumu gerçekleştirilecek

Kastamonu Üniversitesi’nin eş güdümünde İstanbul’da dil sempozyumu gerçekleştirilecek
Kastamonu Üniversitesi’nin eş güdümünde sürdürülen 2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu (ISOHTEL) İstanbul’da gerçekleştirilecek. Kastamonu Üniversitesi eş güdümünde sürdürülen ve Türkiye Ulusal Ajansı ile Avrupa Birliği tarafından desteklenen Language Tree Projesi çerçevesinde düzenlenecek 2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu (ISOHTEL 2024), 21-22 Eylül tarihleri arasında...

Kastamonu Üniversitesi’nin eş güdümünde sürdürülen 2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu (ISOHTEL) İstanbul’da gerçekleştirilecek.


Kastamonu Üniversitesi eş güdümünde sürdürülen ve Türkiye Ulusal Ajansı ile Avrupa Birliği tarafından desteklenen Language Tree Projesi çerçevesinde düzenlenecek 2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu (ISOHTEL 2024), 21-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesinde gerçekleştirilecek. Proje ortaklarından YADOT Eğitim Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek sempozyumun, Türkçe’nin miras dil ve yabancı dil olarak öğretimi alanında akademisyenleri, öğretmenleri, bağımsız araştırmacıları ve öğrencileri bir araya getirmesi hedefleniyor.


ISOHTEL 2024, miras dil olarak Türkçe öğretimi ve yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanlarında yenilikçi yaklaşımlar ve teknolojik gelişmeler üzerine odaklanıyor. Sempozyumda, dil öğretiminde kullanılan yeni teknolojiler, yapay zeka uygulamaları ve görev tabanlı öğretim yaklaşımları gibi birçok önemli konu ele alınacak. Etkinlik, aynı zamanda göçmenlerin dil ihtiyaçları ve çok dillilik, çok kültürlülük gibi sosyolinguistik konulara da yer verilecek. Language Tree Projesi’nin odak gruplarından olan Avrupa’daki Türk gençlerinin dil amaçları ve Türkiye’deki genç göçmenlerin dil amaçlarına yönelik bildirilere öncelik veriliyor.


Sempozyum, hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak gerçekleştirilerek farklı coğrafyalardan katılımcıların etkinliğe kolaylıkla erişmesi ve sempozyumun sunduğu zengin içerikten faydalanabilmesi sağlanacak. Sempozyumda sunum dili Türkçe ve İngilizce olup, katılımcılar bildirilerini her iki dilde de sunabilecek. Özet kabul süreci 2 Ağustos tarihine kadar devam edecek ve sempozyum 1 Eylül tarihinde ilan edilecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.