MHP’li Yıldız’dan "Umut Hakkı" açıklaması

MHP’li Yıldız’dan
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, "Umut Hakkı kavramı müebbet ağır hapis cezasına mahkum edilmiş hükümlünün bir gün salıverilmeyi beklemek hakkını ifade etmek için kullanılmaktadır" dedi. Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Modern Ceza Hukuku’na zaman içinde yeni kavramlar girmiştir. Bu kavramlardan biri de ’Umut Hakkı’ ya da...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, "Umut Hakkı kavramı müebbet ağır hapis cezasına mahkum edilmiş hükümlünün bir gün salıverilmeyi beklemek hakkını ifade etmek için kullanılmaktadır" dedi.


Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Modern Ceza Hukuku’na zaman içinde yeni kavramlar girmiştir. Bu kavramlardan biri de ’Umut Hakkı’ ya da hükümlünün salıverilmeyi umut etme hakkıdır. Bu kavram müebbet ağır hapis cezasına mahkum edilmiş hükümlünün bir gün salıverilmeyi beklemek hakkını ifade etmek için kullanılmaktadır" ifadelerine yer verdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.