Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kalıcı ruhsatını aldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kalıcı ruhsatını aldı
Niğde’de geçici ruhsat ile hasta kabulüne başlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kalıcı ruhsatını aldı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı, Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı, Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı, Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dalı, Periodontoloji Ana Bilim Dalı, Ortodonti Ana...

Niğde’de geçici ruhsat ile hasta kabulüne başlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kalıcı ruhsatını aldı.


Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı, Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı, Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı, Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dalı, Periodontoloji Ana Bilim Dalı, Ortodonti Ana Bilim Dalı ve Endodonti Ana Bilim dalı olmak üzere toplam sekiz ana bilim dalında üç doçent ve 9 doktor öğretim üyesi olmak üzere 12 öğretim elemanı görev yapıyor. 2023 yılının ocak ayında hasta kabulüne başlayan merkez, henüz yeni kurulan bir diş hastanesi olmasına rağmen 17 bin 500 hastaya toplamda 36 bin 600 tedavi hizmeti verdi. Toplamda 60 unit, dört lokal müdahale odası, bir adet lazer cihazı, bir adet dental tomografı, iki adet panoramik cihazı ve sefalometrik röntgen ataçmanı, bir adet dental ultrasonografi cihazı, bir adet operasyon mikroskobu, bir adet sıcak dolum cihazı, bir adet loop cihazı, bir adet irrigasyon cihazı, bir adet renk analizi sistemi ile 74 kişilik preklinik öğrenci laboratuvarı, 46 kişilik simülasyon öğrenci laboratuvarı, alçı laboratuvarı bulunan Fakültemizde, ayrıca birinci sınıf düzeyindeki 46 ve ikinci sınıf düzeyinde ise 30 aktif öğrencisi eğitim görüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, projesi bir yıl içinde tamamlanarak hizmete giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi sayesinde ağız ve diş sağlığını ilgilendiren ancak ileri derecede uzmanlık gerektirmesi nedeniyle üçüncü basamak diş tedavisi hizmeti alabilmek için çevre illerdeki üniversitelerin Diş Hekimliği Fakültelerine sevk edilen komplike vakalarda önemli ölçüde azalma olduğunu vurguladı. Rektör Uslu ayrıca 2023 yılında yaklaşık 11 bin hastanın şehir dışına sevki yerine merkezde tedavi edildiğini belirterek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin sürekli gelişen ve geliştiren bir yükseköğretim kurumu olduğunu vurguladı.


Rektör Uslu; “Fakültemizde geliştirilecek bilimsel proje, araştırma geliştirme faaliyetlerinin ise sanayiye aktarılarak katma değere dönüştürülmesiyle dental uygulamalarda kullanılan ilaç, malzeme ve cihazların üretilmesi ile geliştirilmesine de destek olunmaktadır. Merkezimizi bölgenin en güçlü ağız ve diş sağlığı kompleksi yapmaya yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Aldığımız Kalıcı Ruhsatın Üniversitemize ve Niğde’mize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.