Okul Sporları Geleceği Yetiştiriyor
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, faaliyetlerden daha fazla öğrencinin istifade etmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, okul sporlarının gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması, spordaki başarılarının arttırılması ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği okullar arası yurt içi ve yurt ?dışı spor faaliyetleri düzenleme yetkisi, 3 Kasım 2010 tarihinde yapılan protokolle Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Spor Genel Müdürlüğü'ne verildi. Bu yetki çerçevesinde Türkiye'nin 81 ilindeki okul spor faaliyetleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından gerçekleştiriliyor. Okul sporları, 2010-2011 eğitim- öğretim sezonunda 21 branşta başladı. Branş ve sporcu sayısı her geçen dönem artış gösterdi. 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde ise 40 branşta 1 milyon 80 bin 278 lisanslı öğrenci sayısına ulaşıldı.
Öğrencilerin araç-gereç, ulaşım, konaklama vb. ihtiyaçları Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından karşılanıyor. Yurt içi okul spor faaliyetleri Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı'nca, yurt dışı okul spor faaliyetleri ise Okul Sporları Federasyonu tarafından yapılıyor.
İki yıl önce dijital ortamda arşiv oluşturmak ve işlemlerin daha kolay bir şekilde yapılabilmesi amacıyla Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemi faaliyete geçirildi. Tüm okullar yarışma başvurularını ve lisans işlemlerini Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri mahalli yarışma sonuç bildirimlerini ve diğer işlemleri Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapılıyor.
"HERKESİN HER YAŞTA FARKLI SPOR DALLARI İLE İLGİLENEBİLMESİ ÖNCELİKLİ AMACIMIZ"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, okul sporlarının gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması, spordaki başarılarının arttırılması ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Ülke olarak genç bir nüfusa sahip olduklarını söyleyen Bakan Kılıç, "Herkesin her yaşta farklı spor dalları ile ilgilenebilmesi öncelikli amacımız. Okul spor faaliyetleri bu açıdan önem taşıyor. Çocuklarımız bu sayede toplum kurallarına uymayı, coşkuyu, dostluğu, birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmeyi öğreniyor" şeklinde konuştu.
"2016 OKUL SPORLARI OLİMPİYATLARI TRABZON'DA EN İYİ ŞEKİLDE ORGANİZE EDİLECEK"
2016 Okul Sporları Olimpiyatları'nın Trabzon'da yapılacağını hatırlatan Kılıç şunları kaydetti:
"11-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Gymnasiade 2016'ya çok az bir süre kaldı. Hazırlıklarımız iyi bir yolda. Gymnasiade 2016, Trabzon'da en iyi şekilde organize edilecek. Trabzon şehri 2007'deki Karadeniz Oyunları, 2011 yılındaki EYOF ve 2014 yılında yapılan Dünya Okullararası Hentbol Şampiyonası gibi büyük organizasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Gymnasiade organizasyonunu Trabzon şehri geçmişteki tecrübesiyle en iyi şekilde gerçekleştirecektir. Tüm branşlardaki sporcularımızın bulundukları illeri ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edebilmeleri, ay yıldızlı bayrağımızı hep en üst seviyede tutabilmeleri adına yaptığımız çalışmaları sonuna kadar sürdüreceğiz. Gençlerimiz, ülkemizin geleceğidir. Bu anlayış ile yatırımlarımıza devam edeceğiz."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.