PKK'nın 'Turizme Darbe' Planına Tedbir!

PKK'nın 'Turizme Darbe' Planına Tedbir!
Turizm sektöründe yaşanan olumsuzlukları fırsat gören PKK, özellikle Avrupa ülkelerinde ‘Türkiye’ye gitmeyin’ kampanyası başlatırken, Ankara, örgütün bu kara propagandasına karşı bir dizi tedbir aldı.

Rusya ile yaşanan kriz ve son dönemde artan terör eylemleri sebebiyle Türk turizminde yaşanan olumsuzlukları fırsat gören PKK’nın özellikle Avrupa ülkelerinde başlattığı ‘Türkiye’ye gitmeyin’ kampanyasına karşı bir dizi önlem alındı. Yabancı ülkelerdeki büyükelçiliklerimiz aracılığı ile PKK’nın turizm konusunda kara propaganda yaptığına dair bilgi ve dökümanların Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ulaşmasından sonra jet hızıyla düğmeye basıldı. Bakanlığa ulaşan belgelerde PKK’nın, Avrupa ülkelerinde yaptığı anti-kampanyaya ait tüm veriler yer alıyor. Belgelerde, PKK’nın, Leiden’da yer alan Fahri Konsolosluğun kapısına stickerlar yapıştırıldığı, bu stickerlarda; “Türkiye’ye seyahat etmeyin (geen vakantie in Turkije) Kürtlere karşı savaşı durdurun (stop de oorlog tegen de Koerden )” gibi ibarelere yer verildiği tespit edildi.

Terör örgütünün; Polonya, İtalya, Fransa ve Almanya’da artan bu eylemleri üzerine bakanlık 160 ülkedeki Türk elçiliklerini harekete geçirdi. Kara propagandanın yapıldığı ülkelerin yetkilileri temas kurularak, bu eylemlere izin verilmemesi için girişimde bulunuldu. Bakanlık yetkilileri yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Bu örgütler gösteri, yürüyüş ve eylemler için bulundukları şehrin belediyesinden izin alıyorlar. Bu izinleri engellemek için girişimde bulunuyoruz. Aynı şekilde fuarlardaki eylemleri engelleme girişimlerimiz oluyor. İtalya ve Fransa’da müşavirliklerimize yaptıkları saldırıdan sonra mahkemeye başvurduk. Ayrıca kültür ve turizm müşavirliklerimi aracılığıyla, elçiliklerimin bulunduğu ülke vatandaşlarına terör örgütü konusunda bilgi ve bilinçlendirme çalışması yapılıyor. Ayrıca Türk turizmi konusunda halkla ilişkiler ve PR çalışmaları artırıldı.”

KAMPANYA BAŞLATILDI

Travertenleriyle ünlü Pamukkale, düşen turist sayısına çözüm arıyor. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale Ören Yeri’ne geçtiğimiz yıllarda 1 milyonu aşkın turist gelirken, 2015 yılında bu sayı düştü. Türkiye’de ve sınır ülkelerinde yaşanan terör olaylarının etkisi ile birçok acente Pamukkale turlarını iptal ederken, geçmiş senelerde günde 10 bin kişinin yürüdüğü Pamukkale’nin beyaz travertenlerinde bu sayı yarı yarıya azaldı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, turizmciler olarak alternatif pazarlara yöneldiklerini belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu konuda yoğun çaba harcıyor. Yaşanan sıkıntıları aşmak için bizler de kampanyalar yapıyoruz. Bölgemizdeki 10 tane termal otelle Türkiye’ye örnek olacak bir kampanya başlattık. 99 TL’den başlayan fiyatlarla yerli misafirlere kapımızı açtık” dedi.

KARAR KÜTAHYA’DAN

Kütahya'da mağazadan satın aldığı deri montun boyasının çıktığını öne süren kişinin şikâyetini inceleyen Hakem Heyeti, tüketiciyi haksız buldu. Deri mont satın aldıktan sonra katıldığı cenaze töreninde ölen kişinin fotoğrafını montuna yapıştıran tüketici, fotoğrafı çıkardığında montun boyasının da çıktığını fark edince, deri mont için ödediği 439,99 liranın iadesini mağazadan istedi. Mağaza, tüketici hatası olduğu gerekçesiyle talebi geri çevirirken, tüketici konuyu Kütahya Tüketici Hakem Heyeti’ne taşıdı. Heyet, yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: “Şikâyet konusu derinin su bazlı olduğu ve ufak tefek sürtünmelerde bile boya çıkması olacağı, ayrıca deri üzerine uygulanan yapıştırma işleminde kullanılan tutkalın renk bozukluğuna yol açabileceği, ürünün ayıplı olmadığı, kullanıcı hatası nedeniyle ortaya çıktığı tespit edilmiştir.” 

YÜCEL KAYAOĞLU - TÜRKİYE GAZETESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.