Simav’da Çam Kese Böceği ile biyolojik mücadele

Simav’da Çam Kese Böceği ile biyolojik mücadele
Simav Orman İşletme Müdürlüğü çam ormanlarına arız olan Thaumetopoea Pityocampa (Çamkese böceği) ile mücadelede Aksaz deposunda kurulan Biyolojik Mücadele laboratuvarında 5 bin adet Çam Kese böceğinin predatörü olan Calosoma sycophanta üretilerek doğaya salındı. Orman İşletme Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada,” Çam kese böcekleri çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek, büyümelerini yavaşlatmakta ve ekonomik zararlara yol açmaktadır....

Simav Orman İşletme Müdürlüğü çam ormanlarına arız olan Thaumetopoea Pityocampa (Çamkese böceği) ile mücadelede Aksaz deposunda kurulan Biyolojik Mücadele laboratuvarında 5 bin adet Çam Kese böceğinin predatörü olan Calosoma sycophanta üretilerek doğaya salındı.


Orman İşletme Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada,” Çam kese böcekleri çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek, büyümelerini yavaşlatmakta ve ekonomik zararlara yol açmaktadır. Aynı zamanda ağaçları zayıf düşürmektedir. Ayrıca larvaların üzerindeki kıllar (seta) insanlarda ve memeli hayvanlarda alerjiye sebep olarak halk sağlığını da tehdit etmektedir. Calosomo sycophanta çam kese böceğinin yırtıcısı olarak laboratuvar ortamında üretilerek biyolojik mücadele amacıyla çam kese böceği zararının olduğu alanlara bırakılmaktadır” ifadelerine yer verildi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.