Gündem
Spor
Ekonomi
Dünya
Politika
Anasayfa
Foto Galeri
Teknoloji
Teknoloji Hakkında Doğru Bilinen 10 Yanlış
Teknoloji Hakkında Doğru Bilinen 10 Yanlış
Teknoloji Hakkında Doğru Bilinen 10 Yanlışlıklar..
YAYINLAMA:
14 Mayıs 2016 Cumartesi 13:11
GÜNCELLEME:
00 0000 Salı 00:00
1
10
Yanlış: Mac bilgisayarlara virüs girmez. Doğru: Evet, Apple bilgisayarlarda virüs kapabilir. Apple bilgisayarlar, Windows bilgisayara göre daha düşük ihtimalle virüslerden etkileniyor. Şirket 2012 yılında binlerce Mac bilgisayarın trojan’den etkilenmesi sonucu bu sloganı değiştirdi.
2
10
Yanlış: Gizli modda gezinerek anonim kalabilirsiniz. Doğru: Kelime seçiminde bir yanlış anlaşılma söz konusu. Google Chrome veya Safari internet tarayıcılarının gizli modlarında tarayıcı sizin gezdiğiniz internet siteleri veya şifrelerinizi tarayıcı geçmişine kaydetmez. Yani anonim olmak için çok daha farklı yöntemler gereklidir.
3
10
Yanlış: Telefonu şarjda bırakmak bataryayı öldürür. Doğru: Telefonunuzu gece yatmadan önce şarja taktığınızda sabaha kadar prizde takılı duracaktır. Modern akıllı telefonların kullandığı lithium-ion bataryalar dolduktan sonra şarj olmayı durduracak şekilde dizayn edilmişlerdir. Bu nedenle herhangi bir problem olmayacaktır.
4
10
Yanlış: İphone telefonunuzu şarjı tamamen bitmeden şarja takmayın. Doğru: Bu çok popüler olan bilgi aslında yanlış. Apple firması modern lithium-ion bataryaların işleyişinin bu şekilde olmadığını belirtiyor. Bataryanızın tamamen bitmesini beklemenize gerek yok.
5
10
Yanlış: Daha çok megapiksel daha iyi kamera demektir. Doğru: Megapiksel çok olunca daha kaliteli fotoğraflar çekileceğini düşünürüz. Ama bu her zaman doğru değildir, her zaman daha yüksek megapiksel rakamları daha fazla kaliteye işaret etmezler. Megapiksel değeri sadece fotoğrafın boyutunu gösteriyor. Ama bir fotoğrafın kalitesini belirleyen bundan başka pek çok şey var. Örneğin lens kalitesi, örneğin sensör boyutu, örneğin yazılımın çekilen fotoğraflara ne derece müdahale ettiği.
6
10
Yanlış: Bir akıllı telefonda yüksek çözünürlük önemlidir. Doğru: Full HD telefonlarda ppi sayısı 450’nin üzerinde. Ancak, insan gözü, telefonuna gerekli mesafeyi koruyarak baktığında, 300 ppi’nin üzerindeki çözünürlüğü algılayamıyor. Bu noktada, yüksek çözünürlüklü bir telefon kullanmanıza gerek kalmıyor.
7
10
Yanlış: İpad şarjınızla iPhone telefonunuzu şarj etmek zararlıdır. Doğru: Aslında bu konuda tam bir netlik yok. Apple’ın resmi sitesi 12-watt’lık iPad adaptörü ile her iki cihazın şarj edilebileceği yazıyor. Ancak AEi Systems isimli firmanın baş teknisyeni Steve Sanders ipad şarj adaptörünün sık kullanımı sonrasında iPhone bataryasının performansının düşebileceğini söylüyor. Bunu bir alışkanlık haline getirmediğiniz sürece hiçbir problem olmayacaktır.
8
10
Yanlış: Bilgisayarınızı her gün kapatmaya gerek yok. Doğru: Aslında bilgisayarınızı her gün kapatmak bilgisayarınızın performansı için iyi olacaktır ve enerji tasarrufu etmenizi sağlayacaktır.
9
10
Yanlış: Bilgisayara bir mıknatıs yaklaştırmak tüm bilgilerinizi siler. Doğru: Bu teknik olarak yanlış değil ancak buz dolabı için kullandığınız mıknatıslar bu işlem için yeterli değildir. Uzmanlar kullandığımız bilgisayarlarda bulunan bilgileri silebilmek için çok büyük mıknatıslar veya manyetik alanlara maruz kalınması gerektiğini söylüyor.
10
10
Yanlış: Yüksek sinyal gücü daha kaliteli görüşme sağlar. Doğru: Sinyal çekim göstergeleri sizin baz istasyonuna ne kadar yakın olduğunuz gösterir. Ancak görüşme kalitesi veya veri hızını etkileyen bir çok değişken var. Bunları kaç kişinin ağa bağlı olduğu, telefonunuzun internet performansı gibi etkenler değiştirebilir.