Turizm Fakültesi öğrencileri profesyonel seviyede mezun oluyor
1993 yılında Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu olarak kurulan Türkiye’nin öncü ve başarılı fakültelerinden Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi, 30 yıllık tecrübesiyle turizm sektörüne nitelikli çalışanlar yetiştirmeye devam ediyor.
Bünyesinde bulunan Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde teorik eğitimi uygulama ile başarıyla bütünleştiriyor. Turizm Fakültesinin yönetiminde ise Dekan Prof. Dr. Semra Günay, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Yılmaz ve Doç. Dr. İnci Oya Coşkun yer alıyor.
Tüm bölümleri ile akredite edilmiş bir fakülte
Ulusal düzeyde YÖK ve YÖKAK tarafından turizm alanı için yetkilendirilmiş tek akreditasyon kuruluşu olan TURAK’ın (Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu) akreditasyon sürecinden geçen Turizm Fakültesi, Türkiye’de tüm bölümleriyle akredite olmuş az sayıda fakültesi arasında yer alıyor. Fakülte bünyesindeki Turizm İşletmeciliği Bölümü, turizm işletmelerinin etkin ve verimli bir şekilde yönetilebilmesini sağlayan alt, orta ve üst düzey yöneticiler; turizm alanında bilgi üretimine katkı sağlayacak akademik etik ilkelere bağlı akademisyen adayları ve kendi işletmelerini kurabilecek kültürel bilgi birikimi ile birlikte meslek bilgisi yüksek girişimciler yetiştiriyor. Turizm Rehberliği Bölümü, turizm endüstrisinin ihtiyaç duyduğu profesyonel turist rehberlerini yetiştirmekle beraber, turizm alanında bilgi üretebilecek yeteneğe sahip potansiyel turizm araştırmacılarını ve bilim insanlarını geleceğe hazırlıyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ise gastronomi alanında yetenekli şefler, yiyecek ve içecek departman müdürleri, restoran yöneticileri, yemek fotoğrafçıları; akademiye ise nitelikli gastronomi araştırmacıları yetiştirmeyi amaçlıyor.
Eğitimin odağında öğrenciler yer alıyor
Sektördeki pek çok işletme ve sivil toplum kuruluşu ile protokol anlaşmaları gerçekleştiren Turizm Fakültesi, öğrenci odaklı bir yaklaşımla tüm öğrencilerinin istek ve önerilerini de dikkate alıyor. Turizm gibi yoğun uygulama gerektiren bir eğitim alanında öğrencileri için tüm imkanları seferber eden Turizm Fakültesinde tüm bölümlerde uygulamalı derslere ağırlık veriliyor. Bu kapsamda özellikle Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümündeki tam donanımlı profesyonel bir mutfağa sahip olunması ve mutfak ile ilgili uygulama derslerinde gerekli malzemelerin Üniversitemiz tarafından sağlanması, yine öğrenciler için fark yaratan tercih sebebi olarak öne çıkıyor. Fakülte ayrıca her bir öğrencisine uygulama laboratuvarları, uygulama dersleri, zorunlu staj ile birlikte turizm endüstrisi konusunda mesleki beceriler kazandırıyor. Öğrencilerimizin staj eğitimlerini daha etkin ve verimli gerçekleştirebilmeleri için turizmin öncü işletmeleri ile görüşmeler yapılıp protokoller imzalanıyor. Tüm bu imkanların yanında öğrenciler, Erasmus+ değişim programları kapsamında yurt dışı deneyimi de edinebiliyor. Avrupa kıtasındaki toplam 10 ülkede 26 üniversiteyle, Asya kıtasında ise beş ülkede sekiz üniversite ile yapılan anlaşmaları sayesinde Fakülte öğrencileri, Mevlâna değişim programından faydalanabiliyor.
Turizm Fakültesi teknik ve fiziki imkanları en aktif şekilde kullanıyor
Teknik ve fiziki tüm imkanlarını öğrencileri için en aktif şekilde kullanan Fakülte’nin uygulamalı dersleri, alanında uzman ve sektör deneyimi bulunan öğretim elemanları tarafından veriliyor. Kurulduğu günden bu yana pek çok ulusal ve uluslararası etkinliğe imza atan Turizm Fakültesi’nin öğretim elemanı kadrosu turizm biliminin farklı alt disiplinlerinde önemli akademik yayın ve proje üreten başarılı ve özverili akademisyenlerden oluşuyor.
Öğrenciler okurken çalışmaya başlıyor
Başarılı akademik kadrosunun yanı sıra Fakülte’de tüm imkanlar öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için seferber ediliyor. Bu kapsamda Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde iki bilgisayar laboratuvarı ve bir CRS Laboratuvarı bulunuyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde ise uygulamalı eğitimler, biri Türkiye’de ilk ve tek olan Nörogastronomi ve Duyusal Analiz Laboratuvarı, diğeri Uygulama Mutfakları olmak üzere birden fazla uygulama alanında gerçekleştiriliyor. Teknik olarak yeterli donanıma sahip olan ve teknolojik anlamda son derece iyi imkanlar sunan uygulama alanları, öğrencilerin uygulama becerilerinin gelişmesine de katkı sağlıyor. Turizm Rehberliği Bölümü’nde mesleki dersler kapsamında yapılan teknik geziler, 3D Sanal Gözlük Laboratuvarı ile yapılan uygulamalı dersler, Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nde öğrenci işçi olarak rehberlik yapma imkanları ile öğrenciler, rehberlik mesleğini uygulama fırsatı buluyor. YÖK tarafından engelsiz bina statüsüne ulaşan eğitim binalarına verilen Turuncu Bayrak’a sahip olan Turizm Fakültesi, engelli öğrencilere eğitim-öğretim süreci boyunca engelsiz bir eğitim sunabilmenin tüm imkanlarını bünyesinde topluyor.
Mezunlar pek çok alanda iş bulabiliyor
Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler konaklama, yiyecek ve içecek, seyahat, rekreasyon ve ulaştırma işletmelerinin orta ve üst kademeleri başta olmak üzere turizm sektörünün birçok alanında istihdam imkanı bulabiliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm İl Müdürlükleri, Turizm Enformasyon Büroları gibi resmî kurumlarda, etkinlik, ulaştırma, seyahat, konaklama, yiyecek ve içecek işletmelerinde de çalışabiliyor. Bunun yanında mezun öğrenciler, elde ettikleri teorik ve uygulamalı bilgiler çerçevesinde girişimcilik becerilerini kullanarak kendi işlerini de kurabiliyor. Mezunlar aşçılık, Ar-Ge ürün geliştirme uzmanlığı, yemek yazarlığı, yemek fotoğrafçılığı, gurmelik, işletmecilik, yöneticilik, akademisyenlik, seyahat acentelerinde ya da bağımsız olarak turist rehberliği, müze rehberliği, tur planlama veya bilet satış uzmanlığı yapabiliyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerin geneli, turizm sektöründe iş hayatlarına devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.