Yapay Zekanın Dünü, Bugünü Ve Yarını Adü’de Konuşuldu
AYDIN (İHA) – ADÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Kılıçaslan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Yapay Zekanın Dünü, Bugünü ve Yarını" adlı konferans, Aydın İli Stratejik Araştırmalar ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan AİSYEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, AİSYEM olarak Üniversitemizin inovasyon ve strateji tasarımı konularında odaklandığı alanlardan biri olan yapay zekanın, gelecek on yıldaki gelişmelerde önemli etkileri olmasının beklendiğini vurguladı.
Açılış konuşmasının ardından sunumuna başlayan Prof. Dr. Yılmaz Kılıçaslan, yapay zekanın tarihsel gelişimini anlatarak insanlığın abaküslerden hesap makinelerine ve günümüzdeki süper bilgisayarlara kadar uzanan bir evreden geçtiğini gösteren örnekler anlattı. Kılıçaslan, günümüzde bilgisayarların Aristo mantığına göre harika sonuçlar ortaya koyduğunu, ancak yapay zekaya dönük yapılarıyla yeni kuşak bilgisayarların insan gibi düşünen, tasarlayan ve üreten algoritmalarıyla hayatın merkezinde yer almasının beklendiğini söyledi. Günümüze kadar bilgisayarların insanlar tarafından kendilerine sunulan verilerle çalıştıklarını ve insanlar tarafından kontrol edildiğini, yapay zeka ile birlikte bilgisayarlarda veri girişi sürecinin onlara bırakılacağını ancak kontrol gücünün insanlarda olmaya devam edeceğini ifade eden Kılıçaslan, yapay zekâ konusunda dünyada bazı ülkelerde bakanlık düzeyinde organizasyonlara gidildiğini, bazı ülkelerin akıllı şehirler gibi uygulamalarla yapay zekânın sağlayacağı avantajlardan faydalanmak istediğini söyledi.
Yoğun katılımın olduğu konferansta, sorulan çok sayıda soruya cevap veren Prof. Dr. Yılmaz Kılıçaslan, ekonomik boyutuyla istihdam, teknolojik boyutuyla da inovasyon kaynağı olan yapay zekâ uygulamalarının, küresel düzeyde rekabet kapasitesine etkileri olacağını sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.