Ankara Kalkınma Ajansı ve TAV Havayolları işbirliğinde gerçekleşen bir organizasyon ile Ankara ile Kiev arasında doğrudan uçuşları başlatmak üzere Ukrayna Uluslararası Havayolları (UIA) yetkilileri Ankara'yı ziyaret etti.
Ankara'da Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Ankara Büyükşehir Başkan Vekili Ali Gökşin, Ankara Sanayi Odası Genel Sekreteri Yavuz Cabbar, Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın, Ankara Sağlık Turizmi Derneği, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ve Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden üst düzey yetkililerin de katıldığı görüşmeler gerçekleşti. Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi ve TAV yetkilileri ile koordine edilen programda, UIA yetkilileri, Ankara'nın yerel yönetimleri ve konuyla ilgili yerel otoritelerinin yöneticilerinden bu uçuşların başlatılmasına yönelik olarak pazarlama ve promosyon faaliyetleri kapsamında ne gibi destekler alabileceklerini öğrendiler. Uçuşların doldurulması, ülke çapında ve Avrupa'da duyurularının yapılması, yerli ve yabancı iş adamlarına ve turizm seyahat acentelerine aktarılması noktasında bekledikleri taleplerini ilettiler. Ankara ve Ukrayna arasında hem ticari hem kültürel olarak köprülerin güçlenmesine yönelik büyük bir adımı olacak bu projede Ankara'nın yerel yönetimleri gerekli tüm desteği sağlayacaklarını ifade ettiler.
Esenboğa-Kiev uçuşları Kasım 2016'da başlatılacak, 2017 yılında ise sıklığı artırılarak devam edecek. Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi'nin Ankara'nın yatırım ortamının iyileştirilmesi, turizm potansiyelinin kullanılması, iş hacminin genişletilmesi kapsamında yaptığı faaliyetler dizisinden birisi olan Kiev-Esenboğa uçuşları başlatılması projesinden önce geçtiğimiz aylarda başlatılan Prag-Esenboğa uçuşları başlatılması çalışmasında da gayet olumlu sonuçlara ulaşıldı. Yakın zamanda Prag-Esenboğa uçuşlarının da başlaması bekleniyor. Yatırım Destek Ofisi'nin çalışmaları özellikle Körfez ülkeleri bölgesine yönelik olarak devam ediyor.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara'nın yatırım ortamının iyileştirilmesi ve kentin sosyo-ekonomik olarak güçlenmesi için sürdürülebilir ve katma değer getiren dış bağlantıları artırmaya ve mevcut olanları güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti. Ekonomik köprülerin siyasi ve kültürel köprülerin üzerine inşa edilebileceğine vurgu yapan Şayık, bulunduğumuz coğrafyada ekonomik faaliyetlerinin sürekliliğinin kırılganlığına dikkat çekerek, "Eğer sürdürülebilir ekonomik ilişkiler geliştirmek istiyorsak siyasi ve kültürel ilişkilerimizi de yakından izlemeliyiz" şeklinde konuştu.
Ankara için en hayırlısının dış ticaret ve dış ekonomik ilişkiler yoluyla rekabet gücüne katkı yapmak, içeride ise yerlileşmek olduğunu vurgulayan Arif Şayık, yakın zamanda da benzer doğrudan uçuş faaliyetlerinin Arap coğrafyasına yönelik devam ettirileceğini, Yatırım Destek Ofisi'nin bu yönde çalışmalar yapmakta olduğunu ifade etti.