Çağlar Erol: ''Türkiye'de 4 Milyon Uçak Bileti Satacağız”

Çağlar Erol, Türkiye'de alınan her 40 yurt içi uçak biletinden birini satma başarısını gösterdiklerini belirtti. Erol: 2016 yılında uçak bileti satışında 4 milyon barajını aşmaya odaklandıklarını dile getirdi.

Çağlar Erol, Türkiye'de alınan her 40 yurt içi uçak biletinden birini satma başarısını gösterdiklerini belirtti. Erol: 2016 yılında uçak bileti satışında 4 milyon barajını aşmaya odaklandıklarını dile getirdi.

2016 yılı hedeflerini düzenlenen basın toplantısında paylaştı. Toplantıda şirketin CEO'su Çağlar Erol konuştu. Erol,2016 yılında uçak bileti satışında 4 milyon barajını aşmaya odaklandıklarını dile getirdi.Erol, aylık 7 milyon 500 bin ziyaretçi ve 40 milyonun üzerinde sayfa gösterimi sağladıklarını söyleyerek "Hizmet kalitesi ve en uygun fiyat yaklaşımı ile her ay 200 bini aşkın uçak bileti satışı gerçekleştiren Türkiye'de alınan her 40 yurt içi uçak biletinden 1'ini satma başarısını gösterdi. 2016 yılında uçak bileti satışında 4 milyon barajını aşmaya odaklandık. Bu sene ortasında Wingie ile yurt dışına açılarak beş yıl sonunda dünya genelinde 5 milyon uçak bileti satmayı hedefliyoruz. İnternet kullanıcıları, web sitesi dışında "Uçak Bileti " Android ve iOS uygulamaları sayesinde akıllı cihazları üzerinden de kendileri için en uygun uçak biletine ulaşabilecekler. Ana hedefimiz Türkiye'deki tüm uçak bileti pazarının yüzde 10'una ulaşmak ve bunun yanında tüm satışlarımızın da yüzde 20'sinin yurt dışında gerçekleşmesini sağlamak. Hem şirket olarak büyürken hem de Türkiye turizmine ve ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

"YURT DIŞINA AÇILACAĞIZ"

Çağlar Erol Türkiye'de yakaladıkları başarıyı 2016 yılı ortalarında yurt dışına taşımak istediklerini de açıkladı. İlk aşamada İngilizce ve Almanca olarak hizmet vermeye başlayacaklarını belirten Erol, yapacakları yurt dışı atılımıyla global bir oyuncu olarak büyümeyi sürdüreceklerini söyledi. İlk yılı pazara giriş, test ve geliştirme yılı olarak gördüklerini bildiren Çağlar Erol, bir yılın sonunda Wingie üzerinden 20 bin bilet satışı hedeflediklerini dile getirdi. Gelecek yıldan itibaren ise büyümeyi hızlandırarak 5'inci yıl sonunda yurt dışına yılda ortalama 5 milyon adet uçak bileti satışı yapmayı hedeflediklerini paylaştı.

Bulunduğu konumu Alexa verilerinin de desteklediğini dile getiren Erol, "Teknolojinin gelişimi ve İnternet'in yaygınlaşması özellikle son yıllarda turizm ile havacılık alanlarında hizmet ve iş yapış biçimlerini büyük ölçüde değiştirmeye başladı. Yaşanan değişimler turizm ve havacılık sektörlerini geliştirirken tüketiciler cephesinde ise kolaylığı ve bütçe tasarrufunu getirdi. Hatta kısa bir süre önce açıklanan global online ticaret araştırması verilerine göre Türkiye, yüzde 60'lık oran ile online alışverişte en fazla seyahat satın alınan ülkeler arasında 3. sırada yer alıyor. Bu veri de bahsettiğim değişimi net biçimde özetliyor. Turizm ve havacılık sektörlerinde yaşanan bu gelişime en uygun iş modellerinden biri ise 2008 yılında kurulan ve TÜRSAB'a bağlı A sınıfı seyahat acentesi ve aynı zamanda IATA üyesi olan Enuygun.com. Kullanıcılarının binden fazla havayolu şirketinin biletlerini bir kaç tıkla karşılaştırıp, kolayca satın alıyor. Havayolu şirketlerinden sonra Türkiye'nin en büyük uçak bileti sitesi konumuna geldik. Şirketimiz Türkiye'deki her 40 yurt içi uçak biletinden 1'ini satma başarısını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"TÜKETİCİLER EN UYGUN UÇAK BİLETİ İÇİN İNTERNET'İ TERCİH EDİYOR"

Toplantıda konuşan şirketin COO'su Nihan Erol ise yaptıkları analizde uçak bileti alanların yüzde 64'ünü erkeklerin, yüzde 36'sını ise kadınların oluşturduğunu söyleyerek "Kullanıcıların yaş aralığına baktığımızda ise 19-29 yaş arasındaki kişilerin bizden uçak bileti alanların yüzde 44'ünü oluşturduğunu görüyoruz. İnternet üzerinden uçak bileti en çok pazartesi günleri satın alınıyor. Kullanıcılarımız gün içinde her saat uçak bileti alıyor. En çok satış yapılan saatler 20:00 ve 21:00 olsa da gün içinde her saatte yapılan satışlar birbirine yakın düzeyde seyrediyor" şeklinde konuştu.

Uçak bileti alanların yurt içinde sırasıyla en çok İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana ve Trabzon'a uçtuklarını dile getirerek yurt dışında da ilk tercihin Almanya olduğunu onu Azerbaycan, Hollanda, Fransa, Irak ve Ukrayna'nın takip ettiğini söyledi.

"İNTERNET'TEN UÇAK BİLETİ ALANLARIN YÜZDE 80'İ TEK ÇEKİM İLE ÖDEME YAPIYOR"

Bilet alanların tüm Türkiye geneline yayıldığını da belirten Nihan Erol, en çok bilet alımının yapıldığı yerleri İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Antalya, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep, Samsun, Kıbrıs ve Van olarak sıraladı. Erol, kullanım ve ödeme alışkanlıklarını da değerlendirdiklerini belirterek "Kullanıcılarımız uçak bileti alırken yüzde 80 oranında kredi kartından tek çekim yaptırmayı tercih ediyor. Sadece yüzde 20'lik bir kısım taksitli olarak bilet alıyor. Mobil satışlara baktığımızda ise bu oranın özellikle son bir yılda çok hızlı büyüdüğünü görüyoruz. Şu an için uçak bileti satışlarımızın yüzde 60'ı mobil cihazlardan gerçekleşiyor. Bu oranın 3 yıl içerisinde yüzde 80'i aşmasını bekliyoruz. Kullanıcılarımız mobil uyumlu sitemizin yanı sıra Uçak Bileti adlı mobil uygulamamız üzerinden kolaylıkla uçak biletlerini alabiliyor" dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri