Chp’li Altıok: Türkiye Cumhuriyeti’nin Birikimi Özel Sektöre Peşkeş Çekiliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "Rant için üretimi yok eden anlayışın devleti ve ülkemizin kaynaklarını kuruttuğu 14 yılın ardından Türkiye...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "Rant için üretimi yok eden anlayışın devleti ve ülkemizin kaynaklarını kuruttuğu 14 yılın ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin geriye kalan birikimi, zenginliğimiz, tek tek özel sektöre peşkeş çekilecek" dedi.

Altıok yaptığı açıklamada, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen tasarıyla, 100'den fazla kuruma, varlıkları ve ticari hisseleri özelleştirme idaresine devredilerek özelleştirme yolu açıldığını belirtti. Aralarında Atatürk Orman Çiftliği, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'nun da olduğu kurumların ihale yasasının kapsamı dışında özelleştirilebileceğini kaydeden Altıok, şöyle devam etti:

-"KABUL EDİLEMEZ"-

"Bu şekilde devletin son kurumları da satışa çıkartılmış olacak. Rant için üretimi yok eden anlayışın devleti ve ülkemizin kaynaklarını kuruttuğu 14 yılın ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin geriye kalan birikimi, zenginliğimiz, tek tek özel sektöre peşkeş çekilecek.

Devletin yeni üretim ve istihdam alanları açmak için bir takım teşebbüslere yönelmesi gereken böylesi bir dönemde elde kalan son varlıkların da yangından mal kaçırırcasına özel sektörün yağma ve talanına sunması kabul edilemez. Özellikle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Devlet Opera ve Balesi'ne özelleştirme yolunun açılması son derece hatalıdır. Hükümetin ivedilikle bu hatadan dönmesi, yurttaşların vergileriyle, alın teriyle var ettiği kurumlarının özelleşme yolunun kapatılması gerekmektedir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir."

-"SANATA VE KÜLTÜRE DARBE"-

Özellikle Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi kurumların kar amacı gütmeyen kurumlar olduğunu vurgulayan Altıok, "Bu kurumların özelleştirme kapsamına alınması ise tam anlamıyla sanata ve kültüre vurulmuş darbedir. Kültüre erişim bir haktır. Devletin görevi de kültürden herkesin yararlanmasını sağlamaktır. Tiyatroya, operaya, baleye satılan ve karşılığında gelir elde edilen kamu teşebbüsleri gözüyle bakılamaz. Bu kurumlar ülkenin en ücra köşesine kadar kültür ve sanat ulaştırırlar" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri