Dövizle Çekilen Kredilerin Yapılandırılmasında, Kredi Tarihindeki Merkez Bankası Kuru Esas Alınacak

Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteğine İlişkin Karar'da Değişiklik yapılmasını içeren Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.Döviz kredileri, TL cinsinden yapılandırıldığında kredinin çekildiği tarihteki Merkez Bankası kuru esas alınacak. AZAMİ 10 Y.

Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteğine İlişkin Karar'da Değişiklik yapılmasını içeren Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.Döviz kredileri, TL cinsinden yapılandırıldığında kredinin çekildiği tarihteki Merkez Bankası kuru esas alınacak.

AZAMİ 10 YIL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karara göre, işletme kredilerinin asgari vadesi 6 ay, anapara ödemesiz dönemi en fazla 3 yıl olmak üzere azami 10 yıl olarak belirlendi.

İŞLETME KREDİLERİNDE 96, YATIRIM KREDİLERİNDE 156 AYI AŞMAYACAK

Kredi veren, kredinin açılış tarihinden başlamak üzere işletme kredilerinde 96 ay, yatırım kredilerinde ise 156 ayı aşmamak kaydıyla birden fazla yapılandırma yapabilecek ve kredi vadesini değiştirebilecek.

KEFALET LİMİTİNİ BAKANLIK BELİRLEYECEK

Her bir yararlanıcı için kefalet limiti, KOBİ tanımını haiz yararlanıcılar da azami 25 milyon TL, KOBİ tanımı dışında kalan yararlanıcılar için ise azami 200 milyon TL olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenecek.

YAPILANDIRMA TARİHİ ESAS ALINACAK

Döviz cinsinden ve dövize endeksli kredilerin Türk lirası cinsinden yapılandırılması halinde, yapılandırma tarihindeki Merkez Bankası döviz alış kuru esas alınacak.

KARARIN HÜKÜMLERİNİ CUMHURBAŞKANI YÜRÜTECEK

Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un 20'inci maddesi gereğince alınan kararın hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri