Düzce Üniversitesi Teknoloji ve Girişimcilik Topluluğu tarafından düzenlenen "Girişimcilik ve Teknoloji Şöleni" alanında uzman konukların katılımıyla başladı.
Girişimcilik ve teknoloji rüzgârlarının estiği, kariyer planlama adına önemli tecrübelerin paylaşıldığı programa; Düzce Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri ile Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. 2 gün süresince Türkiye'nin önde gelen finans, giyim ve teknoloji medyası kuruluşlarının öğrencilerle bir araya geleceği etkinliğin ilk gününde, İNG Bank Veri ve Sistem Operasyon Müdürü Halit Ayyılmaz, N11 SEO Müdürü Uğur Eskici, Manibux Kurucusu Canan Bayrak ile Bitcoin Girişimcisi Gökhan Hıncal davetli konuşmacı olarak yer aldı.
Programın ilk konuşmacısı olan İNG Bank Veri ve Sistem Operasyon Müdürü Halit Ayyılmaz, "İnovasyon ve Agile" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. İnovasyonu, çevrede olan farklı şeyleri bir araya getirerek insanların kullanımına sunulması şeklinde açıklayan Halit Ayyılmaz, dünyada söz sahibi olan başarılı girişimcilerin başarısızlıklardan yılmadıklarını ve sürekli kendilerini yenilediklerini dile getirdi. "Başarısızlık sizin en büyük deneyiminiz olacaktır. Başarısızlık çeliğe su verir gibi, sizi daha da sağlamlaştıracaktır" diyen Yılmaz, inovasyon ve girişimcilik konularında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Programın diğer konuşmacısı N11 SEO Müdürü Uğur Eskici, "Dijital Pazarlama ve Kariyer" başlıklı sunumuyla programa katkı sağladı. Dijital pazarlama verilerinin dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de artış gösterdiğini söyleyen Uğur Eskici, ticarette olan herkesin dijital pazarlamayı kullanması gerektiğini belirtti. Girişimcilik sürecinde bazen işlerin planlandığı gibi gitmediğini ifade eden Eskici, girişimcilerin her zaman B ve C planlarının da hazır olması gerektiğini vurguladı.
Programın bir diğer davetli konuşmacısı Manibux'un kurucusu olan kadın girişimci Canan Bayrak, "Girişimcilikte Adım Adım" konulu bir konuşma yaptı. Oluşturduğu Manibux kart sistemiyle para harcamalarının kayıt altına alındığını söyleyen Canan Bayrak, bu sistemle anne babaların verdikleri harçlıkları, çocukların nerelerde harcadıklarını takip edebildiklerini sözlerine ekledi. Manibux kart sisteminin para biriktirmeyi ve bilinçli para harcamayı öğrettiğine işaret eden Bayrak, konuşmasının son bölümünde girişimcilerin özelliklerinden bahsetti. Girişimcileri; sorun çözen, kendine güvenen ve kendini sürekli geliştiren kişiler olarak tanımlayan Canan Bayrak, iş hayatında yaşadığı tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.
İlk günün son konuşmacısı Bitcoin girişimcisi Gökhan Hıncal ise sunumunda; gündelik hayatta kullanılan para transferlerinden, tapu kadastro işlerine, alım satımdan fikri haklar güvencesine kadar birçok unsuru bir araya getiren ve dijital cüzdan olarak nitelendirilen "Bitcoin" sistemi hakkında bilgiler verdi.
"Girişimcilik ve Teknoloji Şöleni"nin ilk gün programı, Teknoloji ve Girişimcilik Topluluğu üyeleri tarafından konuşmacılara teşekkür plaketlerinin takdim edilmesiyle sona erdi.