2 yaşındayken yüzde 100 otiz teşhisi konulan ve kaşık dahi tutmakta zorlanan Yağız Şener 12 yaşında masa tenisinde Türkiye ikincisi oldu. Şener, spor yapmaya engel olmadığını herkese gösterip büyük başarılara imza attı. Başta masa tenisi olmak üzere bir çok spor dalında başarı gösteren minik Yağız, özel çocuklar arasında düzenlenen masa tenisi turnuvasında Türkiye ikincisi olarak başarısını madalyayla taçlandırdı .
Doktorların hiçbir şekilde tedaviye yanıt vermez sözlerine aldırış etmeyen Şener ailesi, tek çocukları olan Yağız için spor terapilerine başladı. İlk zamanlar hareket terapisi adı verilen tedavi yöntemine yanıt vermeyen 12 yaşındaki Yağız, yaşam koçunun ve ailesinin azmi ile kişisel ihtiyaçlarını karşılayan kendi kendine yetebilen bir birey haline geldi. Azimli sporcuya Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, kapıları açtı. Minik engelli sporcunun başarısına katkı sağlamak için belediye bünyesindeki kapalı spor salonları Yağız'ın hizmetine açıldı.
GELECEĞİN ŞAMPİYONU EĞİTİME ARA VERECEK
Esenyurt Belediyesi Spor Tesisleri'nde özel olarak ücretsiz yüzme, masa tenisi seanslarına katılan Yağız, burada yepyeni bir hayata adım attı. Burada masa tenisi, yüzme, gibi aktivitelere katılan minik Yağız, geleceğin şampiyonu olma yolunda ilerliyor. Türkiye ve uluslararası alanda başarı hedefleyen Yağız'ın ailesi ise çocuklarının yüksek eğitim maliyetleri nedeniyle eğitime devam etmekte güçlük çekiyor. Başarılarıyla gelecek vaat eden Yağız'ın hayalleri ise yarıda kalabilir, zira aile aylık 5 bini bulan eğitim masraflarını karşılamakta zorlanıyor, bu nedenle Şener ailesi yardımseverlerden sponsor desteği bekliyor.
"HER OTİZMLİ ÇOCUKTA BAŞARI SAĞLANMIYOR"
Yağız'ın gelişimine önemli katkılar sağlayan Yaşam Koçu Recep Arslancan Yağız'la tanışma hikayesini anlattı. Arslancan, "Yağız'ı ilk tanıdığımızda ağır seviyede otizmliydi. Motorsal becerileri iyi değildi, kaşık tutmakta bile zorlanıyordu. Yaptığımız çalışmalar sonucunda çok fazla gelişim gösterdi. Masa tenisi daha hiç oynayamıyorken , attığımız topa bile karşılık vermiyorken şimdi Yağız Türkiye ikincisi.Hedeflerimiz var, Yağız ekstrem sporlarda gayet başarılı. Kayak yapabiliyor, buz pateni yapabiliyor. Ocak ayında düzenlenecek olan kayak şampiyonunsa da başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Yağız'ın başarısını azimli olmasına bağlıyorum, ailesinin çabasına bağlıyorum . Bizimle çok iyi paslaştılar. Yağız'ın eğitime cevap vermesi de çok önemliydi. Her otizmli çocukta yüzde yüz başarı sağlanmıyor ama bu başarıyı Yağız'da sağladık" dedi.
Çocukları otizmli olan ailelere çağrıda bulunan baba Yılmaz Şener, spor eğitiminin otizmli çocuklar için doktor kadar önemli olduğunu söyledi. Şener, "Bütün ailelere şunu tavsiye ediyorum; bu çocuklar için kesinlikle ilaç kullanmasınlar, onlar için en güzel şey spor. Spora başlasınlar, sporla bu çocuklar çok iyi yerlere gelebilirler. Yağız, bu eğitime başlamadan önce bize şiddet uygulayan bir çocuktu. Geceleri sadece 2 saat uyku uyuyan bir çocuk düşünün. Biz bu eğitime başladıktan sonra Yağız, bizim yaptıramadığımız öz bakım becerilerini yapmaya başladı. Kendi kıyafetlerini giyip çıkarmadan, banyosunu yapmadan yemeğini kendisinin hazırlamasından, ayakkabılarının bağcığını bağlamasına kadar" ifadelerini kullandı. Yılmaz Şener, "Yağız ilk katıldığı turnuvada Türkiye ikincisi olan bir çocuk. Bu çocuklar engelli diye beynimizde hiç bir şey yapamazlar düşüncesiyle yaşamamak lazım. Yağız, sürekli spor yapmak istiyor, masa tenisi oynamak istiyor, yüzmek istiyor, yarışmak istiyor. Bizde anne baba olarak bu konuda Yağız'a yardımcı olmaya çalışıyoruz. Esenyurt Belediyesi'nin bize tesislerini açmasıyla birlikte buradan yararlandık ve çok faydalar gördük. Başkanımız Necmi Kadıoğlu'na teşekkür ediyorum. Eğitim çok pahalı bir eğitim, ben kendim öğretmenim. Şunu açıkça söyleyebilirim; yeri geldi pazarcılık yaptım ve Yağız'ın eğitimini karşılamaya çalıştım" diye konuştu.