Ar-Ge'ye Ayrılan Kaynak Artacak
Şimdi size dikkatimi çeken bir haberden bahsetmek istiyorum. Türkiye’nin önde gelen teknoparkları arasında yer alan firmaları Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir toplantıda sanayiciler ile bir araya geldi. TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin, gayri safi toplantıda milli hâsıladan inceleme ve geliştirme projelerine ayrılan yüzde 1 olan kaynağı yüzde 3'e çıkarmayı hedeflediklerini söylemesi oldukça umut verici. 10 teknopark ve 65 firmanın katılım sağladığı toplantıya Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, TÜBİTAK Marmara Genel Müdürü Orhan Çömlek, TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve öğrenciler de katıldı.
HEDEF AR-GE KAYNAKLARINDA %3 ARTIŞ
AR-GE 'ye ayrılan kaynakları artırmaya yönelik hedeflediklerinin olduğunu açıklayan Ergin, "AR-GE 'ye ayrılan diğer safi milli hâsıla miktarını artırarak yüzde 1 hedefinin üzerine çıkarmak bile bizi çoğu Afrika ülkesinin önüne geçirdi. Asya ülkelerinin de önüne geçmek üzereyiz. Fakat bunun için henüz yeterli oluşuma sahip değiliz Bu hedeflerimizi yüzde 3'e çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyor ve adımlarımızı buna göre atıyoruz." dedi: İşte bu açıklama tam da yerinde olmuş. Asya ülkelerinin önüne geçme hayali bile güzel.
KONUKOĞLU: AR-GE DEĞİŞİMİN TEK YOLU
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu’nun yaptığı açıklamalarda, ülkelerin gelişmesinin ve değişmesinin tek yolunun AR-GE ve değişim ve yenilemeden geçtiğini söyledi. Konukoğu, bir ülkeyi geliştirme hedeflerine ulaştırabilmenin en önemli ve tek yolu AR-GE 'den geçmesidir dedi. Bu konuda Gaziantep ili olarak elimizden gelen tüm her şeyi yapıyoruz. Geçmiş dönemlerde başlatmış olduğumuz projelerimizi büyük bir titizlikle takip ediyoruz. Projelerimiz ile Gaziantep'in 2023 hedeflerine ulaşması için çalışıyoruz" diye konuştu.
ÇOŞKUNDA AR-GE ÇALIŞMALARINA DESTEK
Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun da, AR-GE çalışmalarının üniversite ve sanayi yönünde iki yönü olması gerektiğinin bilincindeyiz. Bundan dolayı üniversitede intörnlük uygulaması da başlattık dedi.
FORKLİFT EĞİTİMİ ALANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ.
GSO öncülüğü altında Türkiye’de ilk kez bayanlara yönelik düzenlenmiş olduğu simülatörlü forklift operatörlüğü kursunu başarı ile tamamlayan 30 bayan kursiyere sertifikaları Açılış programı sonrasında dağıtıldı. TÜBİTAK Marmara Teknokent’te faaliyetlerini sürdüren ve Türkiye’nin ilk ve tek İş makinesi simülatörü üretimi yapan Sanlab Simulatör firması tarafından verilen forklift eğitime katılan Türk ve Suriyeli kadın kursiyerlere sertifikaları, Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Sanlap firmasının yetkililerinden Salih Kükrek tarafından verildi.
KURSİYERLERİN İŞ BULMALARI İÇİN YARDIMCI OLACAĞIZ
GSO Başkanı Konukoğlu, kursu başarı ile tamamlayan bayan kursiyerlerin iş bulmaları için takipçisi olacaklarını ve Gaziantep’teki sanayicilerin yanlarına işe yerleştireceklerini söyledi. Ben gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğim. Hepinize en derin saygılarımla
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.